-->
skip to Main Content
L’Escola D’Art D’Olot Transforma Amb Màgia De Nadal El Claustre Del Convent Del Carme

L’Escola d’Art d’Olot transforma amb màgia de Nadal el claustre del convent del Carme

L’Escola d’Art d’Olot ha realitzat un muntatge artístic de Nadal a la pròpia seu de l’Escola al convent del Carme d’Olot (1603); el claustre de planta quadrada irregular es desenvolupa en dues plantes i al llarg dels diversos alçats es combinen arcs i columnes de diferents moments arquitectònics. 

La intervenció artística de l’Escola juga amb les proporcions dels diferents elements arquitectònics fent participar activament cadascuna de les 4 façanes conformant un espai màgic per les proporcions i pels cromatismes que proposen. 

A partir de la repetició d’un cor que parteix d’una modulació de tres columnes i dos arcs es genera un conjunt que crea una atmosfera impactant, especialment quan cau la nit i s’il·luminen els cors. 

Aquest és un nou exemple de muntatge artístic dut a terme per l’Escola d’Art d’Olot a partir d’un encàrrec real, en aquest cas per part de l’Ajuntament. Altres treballs a destacar que utilitzen el mateix escenari  del convent del Carme són la seva participació en el festival Lluèrnia de la capital de la Garrotxa. Aquest 2021, va participar al festival amb el projecte ‘Democràcia’, un muntatge que convidava a la reflexió personal amb unes urnes electorals i un llum de policia al seu interior. També recordem la participació de l’Escola al Lluèrnia el passat 2020, amb ‘El caos del Cosmos’, una intervenció que pretenia simular un espai còsmic que et transportava a un entorn celestial. 

Estudiar a l’Escola d’Art d’Olot és desenvolupar projectes reals vinculats amb el territori, l’entorn i la cultura pròpia. Una manera de conèixer la realitat que ens envolta. Si vols saber més coses de l’Escola d’Art d’Olot, només cal que contactis amb nosaltres!

Llegeix la notícia publicada a La Vanguardia: https://www.lavanguardia.com/participacion/las-fotos-de-los-lectores/20211211/7922350/corazones-navidad-olot.html

Font imatges i informació: La Vanguardia