skip to Main Content

CICLE FORMATIU
GRAU SUPERIOR

FOTOGRAFIA (NOU PERFIL)

L’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot és 1 dels 2 únics centres públics a Catalunya on s’ofereix el Cicle Formatiu de Grau Superior de Fotografia. La filosofia és que, més enllà de la tècnica, en fotografia és important tenir criteri artístic, definir el concepte darrere de cada imatge i fomentar la creativitat.

Es tracta d’una formació de 2.000 hores (1.720 hores al centre educatiu i 280 hores al centre de treball) repartida en 2 cursos acadèmics.

Accés

> Directe: amb el títol Batxillerat d’Arts o amb el títol de Tècnic/a d’arts plàstiques i disseny.

> Amb només prova d’accés específica d’arts plàstiques i disseny: amb el títol de Batxillerat diferent modalitat d’Arts o amb el títol de Tècnic de formació professional o amb el títol de Tècnic superior de formació professional.

> Amb prova d’accés a cicles de grau superior d’arts plàstiques i disseny (comuna i específica), sense les titulacions anteriors i complir 19 anys l’any de la prova.

> Altres casos específics (consulteu a secretaria)

Pla d’estudis

Amb un professorat que prové majoritàriament del món de les belles arts, i dels mitjans audiovisuals, al cicle s’estudien fonaments de la representació i l’expressió visual, història de la fotografia, llenguatge i tecnologia audiovisual, mitjans informàtics, tècnica fotogràfica, teoria de la imatge i teoria fotogràfica.

El cicle es planteja per treballar en equip i amb col·laboracions en projectes fotogràfics reals com per exemple als festivals MOT Girona-Olot, Inund’ART de Girona o Fineart d’Igualada.

També es potencia la interdisciplinarietat amb d’altres estudis de l’Escola d’Art d’Olot. A tall d’exemple, es col·labora amb els cicles superiors d’Il·lustració i Escultura i Motlles en un projecte del segell d’excel·lència de Girona.

A més es facilita presentar els projectes del cicle a concursos de fotografia com el Premi de Joves Fotògrafs de la Diputació de Girona.

Pràctiques

El cicle ofereix 280 hores de pràctiques en empreses relacionades amb la comunicació visual: agències de publicitat, editorials, estudis de disseny, fotografia, premsa, productores de cinema o productores de televisió. L’objectiu és potenciar la inserció laboral de l’alumne, que pot treballar per compte propi o d’altri, de manera independent o en col·laboració amb d’altres professionals.

 

Aquí podeu veure el vídeo promocional del CFAS de Fotografia, del Departament d’Educació