skip to Main Content

CICLE FORMATIU
GRAU SUPERIOR

IL·LUSTRACIÓ

El Cicle Formatiu de Grau Superior en Il·lustració forma tècnics i tècniques superiors experts en il·lustració per treballar en el disseny, organització i gestió de projectes d’il·lustració. També en la creació i realització d’il·lustracions originals adreçades a diferents àmbits o en la creació i realització de projectes de llibres interactius i desplegables en tres dimensions. A més pot treballar en l’anàlisi de propostes i la realització de la recerca documental i gràfica per projectes d’il·lustració en àmbits diferents, així com col·laborar en la organització i supervisió de la producció.

Es tracta d’una formació de 2.000 hores (1.720 hores al centre educatiu i 280 hores al centre de treball) repartida en 2 cursos acadèmics.

Accés

Accés directe: amb el títol Batxillerat d’Arts o també altres casos específics.

Amb el títol de Batxillerat LOE o equivalent cal superar una prova d’accés específica.

Sense la titulació anterior: superar proves d’accés als cicles d’arts plàstiques i disseny.

Pla d’estudis

D’entre les assignatures del cicle destaquen el dibuix aplicat a la il·lustració, els fonaments de la representació i l’expressió visual, la fotografia, la història de la il·lustració, la producció gràfica industrial, la teoria de la imatge, la representació espacial aplicada, els mitjans informàtics, les tècniques d’expressió gràfica o les tècniques gràfiques tradicionals.

Al cicle es treballa en projectes d’il·lustració reals gràcies al contacte amb empreses, estudis i tallers. També s’ofereix formació i orientació laboral als alumnes.

Pràctiques

El cicle ofereix 280 hores de pràctiques en empreses relacionades amb la comunicació visual: agències de publicitat, de mitjans audiovisuals o estudis de disseny gràfic. La idea és potenciar la inserció laboral per treballar per compte propi o d’altri, de manera independent o en col·laboració amb altres professionals.