skip to Main Content
Farran, Gemma

Farran, Gemma

Gemma Farran Nicolau
Barcelona 1972,
Formació.
És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, especialitat escultura i Graduada en Arts i oficis artístics també especialitat escultura per l’escola Llotja de Barcelona.
Recentment ha realitzat el màster en Docència Universitària per a professorat a l’ICE de la Universitat de Barcelona.

Activitat professional.
Com a escultora professional des de l’any 1998 ha realitzat diferents projectes d’escultura pública.
Des de l’any 2007 fins al 2011 ha estat directora de projectes de Benitoartis en la realització d’escultures per l’espai públic i mobiliari urbà.

Web: https://cargocollective.com/gemmafarran

Activitat Docent.
Des de l’any 2017 és Professora a l’EASD OLOT del Taller de motlles i reproduccions escultòriques, i al Taller de modelatge i emmotllat dels CFAS Motlles i Reproduccions escultòriques, CFAS Escultura aplicada a l’espectacle i CFAM Revestiments Murals.
Ha estat professora de projectes de mobiliari a l’EMAD La Garriga dels CFAS de Disseny d’Interiors i Mobiliari. CFAM Ebenisteria Artística.
I Professora al Grau de Belles Arts i grau de Disseny Grau de Conservació i – Restauració a la Universitat de Barcelona, impartint les assignatures Iniciació als processos i projectes, Laboratori de Tècniques materials d’Escultura i  Actituds Interdisciplinàries.

Activitat de Recerca
Des de 2015 En el marc del programa de doctorat Estudis Avançats en Produccions Artístiques (EAPA), en la línia d’investigació d’Imatge i Disseny,  realització de la tesi doctoral “Estructures i Espais per l’experiència”.
Realització de Conferència al congrés: CSO 2016 VII Congresso Internacional CSO, Criadores Sobre outras Obras. Lisboa. Portugal.
Publicació article: Elements artístics col·laterals: una mostra de Work in progress en l’obra de Tadashi Kawamata. REVISTA CROMA 8 Pàg.56-63.
Participació projecte “Under the water”. De Tadashi Kawamata al Centre George Pompidou de Metz. França. 2016