CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR
FOTOGRAFIA I AUDIOVISUALS
El nou CFAS en Fotografia i Audiovisuals de l’Escola d’Art d’Olot és una titulació amb un perfil únic en l’àmbit dels ensenyaments públics i oficials a Catalunya. Són uns estudis que et formaran en l’àmbit tècnic i de control de la imatge, a partir d’un procés de treball conceptual i creatiu. Cursant aquests estudis, et formaràs com a professional de la imatge a través de pràctiques creatives i aprendràs a comunicar històries i conceptes mitjançant la imatge fotogràfica i audiovisual, realitzant tant encàrrecs comercials com projectes personals.
Al llarg dels dos anys d’estudis treballaràs indistintament amb fotografia digital i analògica així com amb audiovisuals. En els processos de treball farem èmfasi en totes les parts importants a l’hora d’afrontar un projecte com són la conceptualització, la realització, la postproducció i la difusió.
Durant la teva etapa formativa a l’escola treballaràs sovint en encàrrecs reals, mitjançant una metodologia d’aprenentatge basada en projectes, i tindràs ocasió de ser part d’equips formats per estudiants i professionals que enriquiran la teva manera de treballar i t’ajudaran a establir unes bases sòlides per desenvolupar-te en el món professional.
- Directe: amb el títol Batxillerat d’Arts o amb el títol de Tècnic/a d’arts plàstiques i disseny.
- Amb només prova d’accés específica d’arts plàstiques i disseny: amb el títol de Batxillerat diferent modalitat d’Arts o amb el títol de Tècnic de formació professional o amb el títol de Tècnic superior de formació professional.
- Amb prova d’accés a cicles de grau superior d’arts plàstiques i disseny (comuna i específica), sense les titulacions anteriors i complir 19 anys l’any de la prova.
- Altres casos específics (consulteu a secretaria)
Durada: 2.000 hores repartides en 2 cursos acadèmics. 1.720 hores en el centre educatiu i 280 hores de pràctiques en empreses, estudis o tallers.
El pla d’estudis del cicle ha estat renovat i equipara la importància dels continguts relacionats amb la fotografia i els audiovisuals. La voluntat és formar professionals transversals capaços de realitzar projectes usant tant les narratives i tecnologies pròpies de la imatge fixa com les de la imatge en moviment. El nostre pla d’estudis busca incentivar els aprenentatges de l’alumnat mitjançant les classes pràctiques i de taller. L’Escola d’Art d’Olot compta amb plató de fotografia equipat amb llums contínues, de flaix i laboratori analògic de blanc i negre, així com de diverses càmeres i equips destinats tant a la realització i postproducció de fotografia com d’audiovisuals.
Les assignatures que estudiaràs al llarg dels dos anys són:
1r CURS-MÒDULS
- Tècnica fotogràfica i audiovisual
- Projectes de fotografia i audiovisuals
- Llenguatge i tecnologia audiovisual
- Fonaments de l’expressió i la representació visual
- Teoria de la imatge
- Teoria fotogràfica
- Mitjans informàtics
- Història de la fotografia
- Formació i orientació laboral (FOL)
2n CURS-MÒDULS
- Llenguatge i tecnologia audiovisual
- Projectes de fotografia i audiovisuals
- Formació i orientació laboral (FOL)
- Gestió de projectes professionals (GPP)
- Projecte integrat
Durant el darrer curs acadèmic finalitzaràs les pràctiques a l’empresa, iniciades sovint a l’últim trimestre del primer curs, i treballaràs de manera intensiva en l’elaboració del teu projecte final des del mòdul de projecte integrat.
Pràctiques
El cicle ofereix 280 hores de pràctiques en empreses relacionades amb la comunicació visual: agències de publicitat, editorials, estudis de disseny, fotografia, premsa, productores de cinema o productores de televisió. L’objectiu és potenciar la inserció laboral de l’alumne, que pot treballar per compte propi o d’altri, de manera independent o en col·laboració amb d’altres professionals.
1. Quin és l’horari de les classes?
El marc horari de les classes lectives és de 8.30 a 15.00 h, de dilluns a divendres. L’escola està oberta de 8 a 15:15 h
2. Quina oferta de places hi ha?
Hi ha oferta de places limitades. Es publica cada any d’acord amb el calendari i la normativa de preinscripció del
Departament d’Educació.
3. Quins són els requisits per accedir-hi?
- Amb el títol de tècnic/a d’arts plàstiques, s’accedeix directament
- Amb el batxillerat d’arts, s’accedeix directament
- Amb batxillerat d’altres modalitats, cal superar només la prova específica d’arts plàstiques i disseny de grau
superior. - Amb el títol de tècnic/tècnica de formació professional, cal superar només la prova específica d’arts plàstiques i
disseny de grau superior - Amb el títol de tècnic superior de formació professional de família no equivalent, cal superar només la prova
específica d’arts plàstiques i disseny de grau superior - Sense batxillerat, cal superar proves d’accés a cicles de grau superior d’arts plàstiques i disseny (prova comuna i
específica) i complir 19 anys l’any de la prova. - També hi ha altres accessos específics, podeu consultar-ho a secretaria
Trobeu informació d’aquestes proves i també del calendari d’accés en aquest apartat de la web: https://escolartolot.cat/secretaria/cicles-formatius-de-grau-superior/
Durant l’any que s’està cursant segon de batxillerat o el cicle formatiu de grau mitjà de formació professional, es poden realitzar les proves específiques i després a la matrícula s’acredita haver superat batxillerat.Sempre cal seguir el calendari que estableix el Departament d’Educació (proves, preinscripció i finalment matrícula)
4. Quin és el preu de la matrícula?
D’acord amb les instruccions del Departament d’Educació, que es publiquen cada any, s’aplica el preu públic de matrícula per aquests cicles. També s’ha de fer el pagament de l’assegurança escolar obligatòria en el cas de ser menor de 28 anys.
A més de les bonificacions i exempcions generals que s’apliquen a aquests preus públics (família nombrosa general, monoparental o especial), s’estableix una bonificació del 50% per a les persones que en el curs acadèmic actual o en l’anterior han obtingut una beca general del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i l’exempció del pagament a les persones subjectes a mesures privatives de llibertat, als membres d’unitats familiars que percebin la renda mínima d’inserció i a les víctimes de violència de gènere.
Per al seguiment d’aquest cicle cal disposar d’ordinador portàtil amb programari específic.
5. Es pot demanar beca?
Es pot demanar la Beca General per a ensenyaments post obligatoris que publica cada any el Departament d’Educació. Ho trobeu a la web: https://escolartolot.cat/secretaria/beques/
6. Quina és la titulació que s’obté una vegada superat el cicle?
S’obté el Títol de tècnic/a superior d’arts plàstiques i disseny en Fotografia